Wat doen we nog meer

Naast alle onderwerpen waar de WMR zich actueel mee bezig houdt in wat voor vorm dan ook zijn er ook activiteiten van doorlopende aard zoals werkgroepen en samenwerkingsverbanden. Hier vind u die onderwerpen die niet als actualiteit of visie gezien kunnen worden.

Excursies en Informatiesessies

Wat: Excursie
Waar: Kwintelooijen
Wanneer: zaterdag 18 mei 2024
Voor wie: Alle donateurs en belangstellenden
Aanmelden: info@stichtingwmr.nl

 

Natuurwerkgroep Kwintelooijen

Wat is de natuurwerkgroep?

De Natuurwerkgroep Kwintelooijen is najaar 2011 opgericht door de Stichting Werkgroep Milieubeheer Rhenen (WMR) in samenwerking met de IVN afdeling Veenendaal-Rhenen. Doel was het natuurgedeelte van Kwintelooijen open te houden. Vanwege de voorgenomen opheffing was Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- & Kromme Rijngebied, tot verleden jaar beheerder van het gebied, in 2010 gestopt met de begrazing door Schotse hooglanders. Als gevolg daarvan dreigde het gebied dicht te groeien met struiken en bomen.

 

Paddenwerkgroep

Wat doet de paddenwerkgroep?

Paddenwerkgroep Rhenen, onderdeel van de Werkgroep Milieubeheer Rhenen (WMR) is sinds 1997 actief met het overzetten van padden op twee locaties in Rhenen-oost en Rhenen-west. Jaarlijks worden er ongeveer 3800 dieren overgezet.

 

Voedselbos Rhenen - Elst

De stichting Voedselbos Rhenen beheert het Voedselbos Rhenen – Elst op het zuidelijkste deel van Familielandgoed Prattenburg, in Elst (Utrecht).

Het voedselbos is een waardevol middel tot een waardevol doel. Het middel: een bos van ong. 1 hectare dat voedsel opbrengt met behoud van natuurwaarden (geen toevoegingen en toch een robuust geheel). Het doel: inwoners van de gemeente  Rhenen laten weten en ervaren hoe bevorderlijk een voedselbos is voor mens, dier en natuur. We delen kennis én voedsel én beleving.